Aansprakelijkheid voor bedrijven (AVB)

De AVB verzekert de risico’s van aansprakelijkheid voor schade aan anderen of aan spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten. Het gaat hierbij om materiele schade, letselschade en gevolgschade.

De AVB-verzekering is niet verplicht, maar kan je wel veel zorgen besparen. Veroorzaakt uw medewerker bijvoorbeeld kortsluiting in het kantoor van een klant, gaat daardoor een apparaat stuk en is daardoor weken werk verloren? Dan ben je verzekerd voor de schade aan de machine (materiele schade) en voor de schade door het verloren werk (gevolgschade).

Vergelijkbare ongelukken kunnen zich voordoen in allerlei branches zoals de bouw, transport, zakelijke dienstverlening, industrie, horeca, zorg en ICT. Sommige leveranciers en opdrachtgevers willen alleen zaken doen met bedrijven die een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

De BAV is een aanvullende verzekering bij de AVB. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk, bijvoorbeeld van een architect of ingenieur. Het gaat hierbij om vermogensschade (financiële schade) die ontstaat door een beroepsfout, bijvoorbeeld een verkeerd advies. Deze verzekering is voor de meeste beroepen niet wettelijk verplicht. Maar voor beroepsgroepen die veel adviserend werk leveren, kan deze verzekering wel nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan financieel adviseurs, ICT-specialisten of medici.De BAV is wél wettelijk verplicht voor onder andere accountants en advocaten.

Nieuwbouw of bestaande bouw

Met de CAR-verzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. De Construction Allrisk-verzekering (CAR) is een aanvullende verzekering bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ben je (hoofd)aannemer of opdrachtgever? Met de CAR-verzekering ben je goed verzekerd tegen schade aan nieuwbouw of bestaande bouw, die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Bijvoorbeeld als een gestutte wand tijdens de aanbouw instort. Ook schade aan technische installaties is verzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP

De aansprakelijkheidsverzekering zzp beschermt jouw als zzp’er tegen de financiële gevolgen van schadeclaims. Wanneer je per ongeluk letsel veroorzaakt aan een ander of schade veroorzaakt aan iemand zijn spullen kan het zijn dat jij aansprakelijk wordt gesteld. In dat geval kan je beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Wat verzekeren wij?

  • Wanneer je als zzp’er letsel veroorzaakt aan iemand anders of schade aan zijn spullen;
  • Schade veroorzaakt door een product dat door jou is verkocht;
  • Financiële schade bij (para)medische beroepen. Als er geen schade aan personen of spullen van anderen is ontstaan;
  • Schade die je per ongeluk veroorzaakt aan spullen die je leent of huurt;
  • Hulp bij een verzekerde schade. Ook als je niet aansprakelijk bent;
  • Voorrisico. Dat is verzekerd voor zzp’ers. Ook voor zzp’ers in de branche bouw.

Wat verzekeren wij niet?

  • Met opzet veroorzaakte schade;
  • Schade die ontstaat na het expres overtreden van overheidsregels;
  • Schade aan jezelf en aan je eigen spullen;
  • Schade die is veroorzaakt door een vaartuig, luchtvaartuig (ook een drone) of motorrijtuig.

Wie zou je willen spreken?

Paul Kocken

Brantjes Verzekeringen

Adviseur MKB verzekeringen

Marjon Buur

Brantjes Verzekeringen

Commercieel medewerker

Miranda Zandstra

Brantjes Verzekeringen

Administratief medewerker