Aansprakelijkheid voor bedrijven (AVB)

De AVB verzekert de risico’s van aansprakelijkheid voor schade aan anderen of aan spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten. Het gaat hierbij om materiele schade, letselschade en gevolgschade.

De AVB-verzekering is niet verplicht, maar kan je wel veel zorgen besparen. Veroorzaakt uw medewerker bijvoorbeeld kortsluiting in het kantoor van een klant, gaat daardoor een apparaat stuk en is daardoor weken werk verloren? Dan ben je verzekerd voor de schade aan de machine (materiele schade) en voor de schade door het verloren werk (gevolgschade).

Vergelijkbare ongelukken kunnen zich voordoen in allerlei branches zoals de bouw, transport, zakelijke dienstverlening, industrie, horeca, zorg en ICT. Sommige leveranciers en opdrachtgevers willen alleen zaken doen met bedrijven die een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

De BAV is een aanvullende verzekering bij de AVB. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk, bijvoorbeeld van een architect of ingenieur. Het gaat hierbij om vermogensschade (financiële schade) die ontstaat door een beroepsfout, bijvoorbeeld een verkeerd advies. Deze verzekering is voor de meeste beroepen niet wettelijk verplicht. Maar voor beroepsgroepen die veel adviserend werk leveren, kan deze verzekering wel nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan financieel adviseurs, ICT-specialisten of medici.De BAV is wél wettelijk verplicht voor onder andere accountants en advocaten.

Nieuwbouw of bestaande bouw

Met de CAR-verzekering ben je verzekerd voor schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. De Construction Allrisk-verzekering (CAR) is een aanvullende verzekering bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ben je (hoofd)aannemer of opdrachtgever? Met de CAR-verzekering ben je goed verzekerd tegen schade aan nieuwbouw of bestaande bouw, die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Bijvoorbeeld als een gestutte wand tijdens de aanbouw instort. Ook schade aan technische installaties is verzekerd.

Wie zou je willen spreken?

Paul Kocken

Brantjes Verzekeringen

Adviseur MKB verzekeringen

Rowin Noorderbroek

Brantjes Verzekeringen

Adviseur

Marjon Buur

Brantjes Verzekeringen

Commercieel medewerker

Miranda Zandstra

Brantjes Verzekeringen

Administratief medewerker