Vooraf inzicht

Een financieel advies is toch gratis? Dat lijkt misschien zo maar niets is minder waar. Een advies kost geld; vroeger, nu en dat zal altijd zo blijven.

Tot voor kort was het makkelijk. U ging langs bij een paar adviseurs om een financieel advies in te winnen. Uiteindelijk maakte u een keuze voor een van de adviseurs en die regelde dan bijvoorbeeld uw hypotheek of verzekeringen.

Een advies leek hierbij gratis. Er kwam immers nooit een factuur van de adviseur. De kosten voor het advies werden betaald door de aanbieder van de hypotheek, of verzekering die je hebt afgesloten. De adviseur kreeg na het regelen van het product van de aanbieder zijn kosten vergoed.

Maar in 2013 is provisie verboden en moet je de kosten van het financieel advies van financieel complexe producten direct met de adviseur afrekenen. Vrijblijvend bij meerdere adviseurs een compleet adviesgesprek voeren is er helaas niet meer bij.

Voor schadeverzekering geldt deze werkwijze (nog) niet. Bij Brantjes Verzekeringen melden wij u van te voren de kosten van het advies en leggen dit schriftelijk met u vast. Hierover kan dus geen misverstand meer ontstaan. Dat is wel zo prettig voor u.

onze mensen met wie wilt u in gesprek?

Paul Kocken

Adviseur MKB verzekeringen
06 - 57 56 00 67

Rowin Noorderbroek

Adviseur
06 - 14 63 64 20

Rik Smit

Commercieel directeur
06 - 53 74 34 53

Marjon Buur

Commercieel medewerker

Miranda Zandstra

Commercieel medewerker

prev next
drag me